Sunday, October 16, 2011

my little hero

entry bayo utang.. now i want to publish all my drafted... tempat masa dan hari kejadian adalah tidak sama hehe

location 1 = taman tergantung tokmak hehe
arif with his angel's cousin kak sara :) 


lepak2 amek angin petang smbil tgk smurf 



khusyuk sungguh..latest favoritenye adalah smurf.. good..sbb b4 this hari2 duk tgk bee movie smpai kan aku dh leh hafal dialog citer tu! uhuhuhuh 

situation 1 : bedtime story??
wahh tgk anak aku mcm pandai bace je kan..buku tebal tknak kalah tuu hahha

hari2 duk ngadap buku nie.. terjumpe mase kemas2 kotak lama my hubby.. they both sharing same hobby = anything related to aeroplane.. 

nti besar jd pilot ye ..aminn

wah tgk tu...buleh dia duk hadap buku ni berejam2..ntah ape di tengok nye aku pn tarak pahamm


location 2 : playground
di satu petang yg indah permai angin sepoi3 bhsee.. cewahhh hahahah 

saje bawak budak2 ni main kt bawah matahari pulak.. arif acin n kak sarah..main lee ...



ummi.. this slide mcm slide pocoyoyo kann .. kann... ( pocoyoyo - pocoyo..) pepandai je arif tmbah lagi satu yo kt belakangg uhuhu

smpai basah2 baju

later my hubby join.. sebenar eh.. dia pegi basuh kete..aku buhsan kat umah..so i asked him to drop me at playground with the kids..

kak sara n acin tried the highest slide there.. at first acin takut2.. dh turun sekali... nak berkali2 lagii ekekke


panjat jgn tk panjat




ok dah.. jom balikkk


di satu hari yg lain pulak... pegi makan - ice room bangi 



asik nk pakai baju same jee derang ni kan.. tungguu laa nti kalo dpt gegerl... jgn jeles kami pulak ber gaun berdress sesamee uwekkk :P huh

belajar abc.. dua tiga menjak ni dh malas nk ulangkaji yee.. kate nk jadi budak pandaiii... aminnn... the truth is..arif memang seorang budak yg cepat tangkap.. aku ajar mengaji alif ba ta. within 3 days dia dh hafal.. same goes to abc 123.. now he can recite al fatihah, doa tido, kalimah syahadah , zikir2 ustaz kt oasis tu n 3 qul's smoothly.. of kos lah dengan nada pelatnye tuuu uhuhuh sekarang aku tgh ajar dia ayat kursi pulak.. baru ajar 3 ayat pertama ekekekek ... niat hati kami kalau diizinkanNYA .. nk hantar dia belajar menghafaz al quran di madinah or mekah.. kalau panjang umur dan ada rezeki nya aku nk dia berguru dengan shaikh as sudais ( imam of Masjidil Haram Mekah ) n sheikh alafasy ( kuwait) .. amin amin amin :) 

No comments:

 
Blog Design by Ammupappa